Ersağ - FAYDALI BİLGİLER Whatsapp-button

FAYDALI BİLGİLER

  • Vitamin DGünde 3 kapsül #Kalsiyum #magnezyum #çinko #Dvitamini içeren gıda takviyemizden kullanıldığı takdir de ;
  • Kalsiyum normal kas fonksiyonuna katkıda bulunur.
  • kalsiyum sindirim enzimlerinin normal fonksiyonuna katkıda bulunur.
  • kalsiyumun hücre bölünmesinde ve özelleşmesi sürecinde görevi vardır.
  • kalsiyum normal dişlerin korunması için gereklidir.
  • magnezyum yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur.
  • magnezyum normal elektrolit dengesine katkıda bulunur.
  • magnezyum normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur.
  • magnezyum normal kas fonksiyonuna katkıda bulunur.
  • magnezyum normal protein sentezine katkıda bulunur.
  • magnezyum normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur.
  • magnezyum normal dişlerin korunmasına katkıda bulunur.
  • magnezyumun hücre bölünmesinde görevi vardır.
  • çinko normal asit-baz metabolizmasına katkıda bulunur.
  • çinko normal karbonhidrat metabolizmasına katkıda bulunur.
  • çinko normal makro besin öğeleri metabolizmasına katkıda bulunur.
  • çinko yağ asitlerinin normal metabolizmasına katkıda bulunur.
  • çinko A vitamininin normal metabolizmasına katkıda bulunur.
  • çinko normal protein sentezine katkıda bulunur.Çinko
  • çinko normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur.
  • çinko normal saçın korunmasına katkıda bulunur.
  • çinko normal tırnakların korunmasına katkıda bulunur.
  • çinko normal cildin korunmasına katkıda bulunur.
  • çinko normal görme yetisinin korunmasına katkıda bulunur.
  • çinko bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur.
  • çinkonun hücre bölünmesinde görevi vardır.
  • d vitamini kalsiyumun ve fosforun normal emilimine /kullanımına katkıda bulunur.
  • d vitamini normal kan kalsiyum düzeyine katkıda bulunur.
  • d vitamini normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur.
  • d vitamini normal kas fonksiyonunun korunmasına katkıda bulunur.
  • d vitamini normal dişlerin korunmasına katkıda bulunur.
  • d vitamini bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur.
  • d vitamininin hücre bölünmesinde görevi vardır.
    Not: İlgili yönetmeliğe uygun olarak hazırlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

0
1
0
s2sdefault

ARGAN YAĞI VE FAYDALARI

Son günlerde adından sıkça söz edilen argan yağı, estetik ve kozmetikte sık kullanılan ürünlerden biridir.

Adeta bir estetik ve güzellik uzmanı gibi davranan argan yağı, bu özellikleri dışında diğer kullanım alanlarına da sahiptir.

Devamını oku: ARGAN YAĞI VE FAYDALARI

0
1
0
s2sdefault

Probiyotik Nedir?

Probiyotik nedir, ne işe yarar, hangi durumlarda kullanılmalıdır ve sizin kullanmanız gerekli midir?
Bu sorular ilginizi çektiyse buyrun yazıyı okuyun..

Probiyotikler yaşayan mikroorganizmalardır ve yeterli miktarda olduklarında yaşadıkları vücuda fazlasıyla yararlıdırlar[1]. İnsanlık, tarih boyunca bakteri kültürleri tarafından fermente edilen yiyecekleri tüketti ve sağlık yararları hep bilindi ancak son 20-30 yılda probiyotikler bilim insanlarının ve tıp çevrelerinin ilgisini çekmeye başlamıştır ve çok sayıda bilimsel çalışma yayınlanmıştır ve halen devam etmektedir.Barsaklarımızda yaşayan bakteriler vardır ve bilimsel çalışmalar barsaktaki bu mikrofloranın (barsaktaki bakteri topluluğunun adı) hastalıklardan korunmayı ve hatta gelişmesini önlemeyi sağladığını gösteriyorlar[2]. Probiyotikler barsaktaki yararlı bakterileri arttırarak, zararlı bakterilerin sayısını azaltarak etkili olurlar. Barsak sisteminde iyi bakterilerin doğal dengesinin korumasına ve yenilemesine yardımcı olurlar[3]. Genel olarak barsak sağlığı ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olduklarını gösteren güçlü bilimsel kanıtlar vardır[4].
Çoğu probiyotik bakteriler insan barsağında normalde bulunan bakterilere benzerler[5]
Özellikle Çoğu probiyotik bakteriler, insan barsağında normalde bulunan bakterilere benzerler[5]. Özellikle kalın barsaklar çok çeşitli ve hareketli bir mikrofloraya sahiptir. Sağlıklı bir yetişkinin barsaklarında bulunan bakteri sayısının, insan vücudundaki hücrelerin sayısından 10 kat daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Bakterilerin zararlı mikroplar olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ancak aslında vücudumuzdaki çoğu işlevin iyi şekilde çalışmasına yardımcı olurlar. Barsaktaki
ortamda zararlı bakterilerin azalmasını, antimikrobiyal bileşikler üretilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlarlar[6].
Eğer sağlığınız iyiyse ve ağırlıklı olarak bitkisel bazlı bir beslenme uyguluyorsanız probiyotik kullanmanıza gerek yok. Barsak mikrofloranız da sizing yediğiniz yiyecekleri yer. Sebze, meyve ve baklagillerden zengin bir beslenme barsak florasının doğal dengesinde olmasını sağlar.
Bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve hastalık oluşturan bakterilere karşı direncinin azalmasına neden olan durumlar şunlardır:
• Hayvansal protein ve yağlardan zengin beslenme tarzı
• Yetersiz lif içeren beslenme,
• Antibiyotik kullanımı
• Yaş
• Stres
• İnflamatuar durumlar
• Kötü ve eksik beslenme
• Sindirim problemleri
• Bağışıklık durumu
Hangi durumlarda probiyotik kulllanmalıdır?
Probiyotikler geniş bir yelpazede sağlık problemleri ile mücadelede kullanılabilirler.
• Antibiyotik kullanımın neden olduğu ishal
• Irritabl(hassas) barsak sendromu
• Enfeksiyona bağlı ishaller
• İnflamatuar barsak hastalıkları[7].
Bir dizi bilimsel çalışma antibiyotik kullanımına bağlı ishallerin önlenmesinde probiyotik kullanımının yararlı olduğunu gösteriyor. Antibiyotik kullanmak barsaklarınızda iyi bakterilerin sayısını azaltırken, C.difficile gibi hastalık yapıcı bakterilerin sayısının artmasına neden olur.
C.Difficile hastanede yatan ve uzun süre tıbbi bakım alan hastalarda ortaya çıkan ishalin en sık görülen sebebidir. Probiyotikler zararlı bakterilerle bağlanacağı yerler konusunda yarışarak, besinler için yarışarak, hastalık yapıcı bakterilerin barsak duvarına yapışmasını engelleyerek, kalın barsak pH’sını düşürüerek asidik ortam sağlayarak iyi bakterilerin sayısının artmasını sağlarlar. Bu şekilde bağışıklık sisteminin uyarılmasını ve antimikrobiyal maddelerin üretilmesini
sağlarlar[8]. Antibiyotik almaya başlarken probiyotik kullanmanın ishal riskini azalttığını gösteren kanıtlar vardır[9]. Kontrollü çalışmalarda probiyotik bakterilerden L.rhamnosus ve S.Boulardi türleri özellikle bu etkiden sorumlu bulunmuştur[10]. Bakteri, virüs veya parazitlere bağlı enfeksiyöz ishallerin tedavisinde de probiyotiklerin yararlı etkileri gösterilmiştir[11]. Bazı Lactobacillus türleri ve S.boulardii bu tip ishallerin iyileşme sürelerini kısaltmaya yardımcı
olurlar.
İrritabl barsak sendromlarında karın ağrısı, şişkinlik ve gaz çıkarma sık görülür. Bu belirtilerin nedeni kısmen kalın barsakta gerçekleşen yiyeceklerin fermentasyon sonucunda gaz üretilmesidir. Normal barsak bakterileri kalın barsakta kalan yiyecekleri gaz oluşturmadan sindirriler. Son zamanlarda yapılan bilimsel çalışmalar barsaklarda bifidobakterilerin sayısının azalmasının ve barsak beriyerinin işlevinin bozulmasının inflamatuar barsak sendromuna ve belirtilerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunduğuna işaret ediyor. Bazı çalışmalar probiyotik kullanımının belirtilerin yatışmasını sağlayabileceğine işaret ediyor[13]. Hangi durumda hangi
probiyotiğin yararlı olabileceğine daitr çalışmalar devam ediyor.
Ülseratif kolit gibi inflamatuar barsak hastalıklarında ise yüksek doz Lactobacillus, Bifidobacterium ve Streptococcus türlerinin kullanımının yararlı olabileceği düşünülüyor. Orta veya şiddettli ülseratif kolit vakalarında hastalığın sakinleşip sürdürülmesine yardımcı olduğunu gösteren çalışmalar vardır[14]. Diğer otoimmün hastalıklar da probiyotik kullanımından yarar görürler[15]. Örneğin bebek ve çocuklardaki atopik egzema tedavisinde yararlı oldukları gösterilmiştir[16].

Prebiyotik nedir?
Prebiyotikler probiyotikelrden farklıdırlar. Bunlar sindirilmeyen ve barsakta iyi ve yararlı bakterilerin sayılarının artmasını sağlayan yiyecek içerikleridir[18]. Soğan, sarımsak, kuşkonmaz, pırasa, enginar, yulaf ve muz gibi çok çeşitli bitkisel yiyeceklerde bulunurlar[19]. Bunlar kısa zincirli karbonhidratlardır ve sindirim enzimleri tarafından parçalanmazlar. Kalın barsaklara kadar bütün bir halde varırlar ve orada iyi bakteriler için yiyecek sağlarlar. Probiyotik destekler sıklıkla prebiyotikleri de içerirler [20].
Probiyotik kullanımının bir dizi sağlık sorununda yararlı olabildiği gösterilmiştir. Çok güvenlidirler ve özetle şu durumlarda kullanılabilirler:
• Antibiyotiklere bağlı ishaller
• İrritabl barsak sendromunun neden olduğu ishallerde ve hastalık belirtilerinin hafifletilmesinde yararlıdır.
• Allerji ve otoimmün hastalıkları olanlarda yararlı olabileceğinden kullanılmalıdır.
Probiyotikler konusunda yapılan çalışmalar halen devam etmektedir. Ve hangi durumda hangi türün daha etkili kullanım alanı olduğu araştırılmaya devam etmektedir.
Sağlık tesadüf değildir, sağlığınıza yatırım yapın.

Kaynak :

http://t24.com.tr/yazarlar/nurhayat-gul/probiyotik-nedir-ne-ise-yarar-hangi-durumlarda-kullanilmalidir,9671
22.09.2017 Probiyotik nedir, ne işe yarar, hangi durumlarda kullanılmalıdır? - Nurhayat Gül - T24

Yayın Tarihi 05 Temmuz 2014 10:50

0
1
0
s2sdefault

 

0
1
0
s2sdefault
Ersağ Evimde Logo Tel Ersağ WhatsApp İletişim 08504661980
Tel 08504662980
e-posta Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Copyright © 2017 Ersağ Evimde. Tüm hakları saklıdır.
Bu sayfa bir Çevre Gönüllüsü Sayfasıdır.
Ersağ Şirketinin Resmi Sitesi değildir.

Mail Listemize Üye Olun...

Go to top