Ersağ - ARI SÜTÜ NEDİR? ARI SÜTÜNÜN FAYDALARI NELERDİR? Whatsapp-button

Makale Dizini

ARI SÜTÜNÜN FAYDALARI

Arı Sütü ( Royal Jelly) Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Arı sütü faydaları ve kullanım sebepleri bakımından geniş bir içeriğe sahiptir. Dünyada besin değeri çok yüksek, güçlü besleyici özelliği ile dikkat çeken arı sütünün içeriği kompleks ve karmaşık bir yapıdadır.


İçindekiler

ARI SÜTÜNÜN FAYDALARI 1

Arı Sütü ( Royal Jelly) Nedir ve Faydaları Nelerdir?. 2

Arı Sütü İçeriğinde Neler Var?. 2

Arı Sütü Nedir?. 3

Arı Sütünün Faydaları Nelerdir?. 3

Arı Sütü Neye iyi gelir?. 3

Arı Sütü Nasıl Kullanılmaktadır?. 7

Arı sütü Nasıl Tüketilir?. 7

Arı Sütü Ne Kadar Kullanılır?. 7

Arı Sütü Arz Şekilleri ve Saklama Koşulları: 7

Arı Sütünün Zararları Var mı?. 8

Arı Sütü
 

Arı Sütü ( Royal Jelly) Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Arı sütü faydaları ve kullanım sebepleri bakımından geniş bir içeriğe sahiptir. Dünyada besin değeri çok yüksek, güçlü besleyici özelliği ile dikkat çeken arı sütünün içeriği kompleks ve karmaşık bir yapıdadır.

Arı Sütü İçeriğinde Neler Var?

İçerisinde mineraller, vitaminler, protein, karbonhidrat, yağ asitleri, amino asitler, doğal hormonlar bulunmaktadır. Arı sütü sentetik olarak üretilememektedir. Çünkü bileşiminin karmaşık yapısı sebebi ile küçük bir kısmı henüz çözülememiştir.

·         A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 (folik asit), B12, C, D, E, K vitaminleri bakımından zengindir.

·         Kalsiyum, bakır, demir, florin, iyot, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum, sülfür, çinko minerallerini içerir.

·         17 çeşit aminoasit içerir

% 66’ı sudan, % 14.5’i karbonhidrattan, % 4.5’i lipidden, %13 ‘ü aminoasitten oluşur. B1, B2, B3, B6, B12, biotin, folik asit, inositol, pantotenik asit, asetilkolin, A, C, D, E vitaminleri, bazı mineraller, enzimler, hormonlar ve 10 hydroxydelta 2-decenoic asit, antibakteriyel ve antibiyotik bileşenleri içerir.

Arı Sütü Nedir?

Arı sütü 10-15 günlük genç işçi bal arılarının yutak üstü salgı bezlerinden ürettikleri beyaz, jel kıvamında, kremsi yapıda, krem renginde ve ekşi bir tada sahip, özel ve çok değerli bir maddedir. Bal ve arı sütü birbirinden çok farklı maddelerdir. Arı sütünün koyu bir kıvamı vardır. Tadı ekşidir ve keskin bir kokuya sahiptir. Arı sütünün hammedesi; binlerce çiçeğin çiçek poleni, bal özü ve bal arılarının enzimlerinden oluşmaktadır. Diğer arı ürünlerinin aksine varlığı uzun bir süre bilinememiştir. İşçi arılar tarafından üretilen arı sütü, yalnızca kraliçe arı tarafından tüketilir. Kraliçe arı hayatı boyunca arı sütüyle beslenir. Diğer bal arıları birkaç ay kadar yaşarken Kraliçe arının diğer arılara kıyasla 10 kat (kraliçe arı 6 yıl yaşar) daha uzun yaşaması, çok daha iri olması, günde 2500-3000 kez yumurtlayabilme kapasitesi, zengin içerikli bir besin olan arı sütü sayesinde mümkün olduğu düşünüldüğü için arı sütüne olan ilgi ve araştırmalar artmıştır. Arı sütünün üreme organlarındaki etkisi çok fazladır. İçerisinde üremeyi artıran bir takım hormon ve enzimler bulunur

Arı sütünün üretim ve ticaretini elinde bulunduran ülkeler; Çin, Japonya, Kore, Tayvan ve Yeni Zelanda’dır.

0
1
0
s2sdefault
0
1
0
s2sdefault
Ersağ Evimde Logo Tel Ersağ WhatsApp İletişim 08504661980
Tel 08504662980
e-posta Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Copyright © 2017 Ersağ Evimde. Tüm hakları saklıdır.
Bu sayfa bir Çevre Gönüllüsü Sayfasıdır.
Ersağ Şirketinin Resmi Sitesi değildir.

Mail Listemize Üye Olun...

Go to top